We gaan barbequen!

Juni 2005. Wat doe je als je wilt barbequen maar je bent getrouwd met een hardcore-vegetariÎr? Toen ik op de website van De Waard de Cobb-barbeque tegenkwam dacht ik: dat is hem. Want je kon er mee barbequen, maar ook pizza's bakken, groenten roosteren, weet ik niet wat allemaal. Ideaal dus: eindelijk lekker hamburgers eten met iets vegetarisch voor Mies. Noooit meer macaroni op vakantie. Alleen: wat is de praktijk? "'t Is wel een beetje een TellSell-apparaat" schamperde iemand op het De Waard-forum. "Zo'n ding dat alles kan en je nergens voor nodig hebt..". We zullen zien. Voor we op vakantie gaan ga ik hem proberen.

worstjes met geroosterde tomaten Zondag 26 juni. Wat in ieder geval goed is gelukt zijn deze braadworstjes met geroosterde tomaten. De worstjes 20 minuten erop, de tomaten eerst marineren met zout, olie en marjolein en dan tien minuten erop. Onder in de bak worden aardappels gepoft. Die zijn in zo'n 40 minuten gaar. De worstjes worden heerlijk knapperig en sappig en smaken geweldig. O, en die witte plakjes: dat is courgette. Niet zo geweldig.